Sider

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Vis ikke

Nøgleord

Vis ikke

  Sådan kan Linked Servers sættes op

  I forbindelse med et projekt skulle jeg få to SQL Server'ere til at kommunikere. Jeg havde en stored procedure hvori et postsæt skulle sammensættes af data fra tabeller på to SQL Server'ere. Det drejede sig om ordredata fra kildeserveren som skulle join'es med kundedata fra "remote"-serveren.

  Begge servere befandt sig i samme lokalnet, så forbindelsen mellem dem burde være ligetil. Desværre kunne jeg ikke umiddelbart finde en kort og præcis beskrivelse på nettet som beskrev hvordan det skulle gøres. Det der gav mig hovedbrud var hvor jeg skulle angive ip adressen eller maskinnavnet, så kildeserveren kunne se destinationsserveren. Jeg havde en forestilling om, at feltet "Linked Server" (jævnfør fig. 2) var en slags alias for selve forbindelsen og at der skulle defineres en ip-adresse eller et servernavn andetsteds i konfigurationsboksen.

  SQLServerCentral fandt jeg imidlertid en artikel som bragte mig på sporet. Her følger mine erfaringer som forhåbentlig bringer dig på sporet hurtigere end mig.

  Serverne 

  1. SQL Server 2005 Express installeret på Windows 2003 Server Standard Edition. 
  2. SQL Server 2000 installeret på Windows 2003 Server Standard Edition.

  Fra server 1 skal jeg i en stored procedure join'e data fra server 2. Hertil skal jeg bruge linked servers.

  Sådan gjorde jeg

  Okay, lad os komme igang med det det handler om. Det er egentlig meget simpelt at sætte op. Jeg gjorde det via SQL Server 2005 Management Studio.

  1. Find den serverregistrering hvorfra forbindelsen skal oprettes.
  2. Åbn "Server Objects" -> "Linked Servers".

   Fig. 1
  3. Højreklik på "Linked Servers" og vælg "New Linked Server...". Vinduet "New Linked Server" åbner.
  4. I vinduet vælges "General" og i "Linked server" skrives navnet eller ip-adressen på den server vi skal have fat i. Bemærk, at hvis man skriver et navn, skal det være et navn på en server i netværket.

   New Linked Server dialogboks 1
   Fig. 2

  5. I "Servertype" vælges "SQL Server".
  6. Vi skal herefter sætte sikkerhedsindstillingerne. Gå til "Security".
  7. Under "Security" kan man vælge at tilføje et eller flere logins hvor lokale brugere mappes med brugere på den server der skal oprettes forbindelse til.


   Fig. 3

   Derudover kan man tilføje en slags fallback login hvis ingen i listen blev match'et.

  Posted by todobom on 11. marts 2008 08:54
  Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed