Sider

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Vis ikke

Nøgleord

Vis ikke

  Windows Installer - problemer ved opgradering

  I forbindelse med færdiggørelsen af en applikation jeg selv havde skrevet, skulle jeg lave en installer. Under selve udviklingen af applikationen havde jeg ikke skænket installer'en en tanke (noget som MSI holdet ellers anbefaler (jf. regel 5) - men det vidste jeg ikke da jeg begyndte). Under tidspres og på fuldstændig bar bund kastede jeg mig over opgaven.

  Mit første sted at søge information var Visual Studio 2005 off-line hjælpen og MSDN. Det gav ikke umiddelbart pote - hverken med at træffe et hurtigt valg: ClickOnce eller Windows Installer deployment?!! ...og heller ikke med at komme igang. Jeg måtte vende ansigtet ud mod det store internet for at finde brugbar hjælp og her kom en artikel af Arnaldo Sandoval mig især til hjælp. Med den i hånden fik jeg strikket et setup-program på benene, og det har kørt lige siden.

  Imidlertid vokser træerne ikke ind i himlen - som man siger. Derimod vokser software og dermed opdateringer. Med en sådan opdatering af applikationen i hånden, skulle msi'en genoversættes. Selve oversættelsen gik smertefrit, men da jeg skulle afprøve msi'en på en virtuel testmaskine begyndte problemerne at banke på. Jeg fik den meget lidt vejledende fejlbesked (tro mig, jeg er ikke den første hvilket en google-søgning efterfølgende afslørede): "The system administrator has set policies to prevent the installation". Jeg var administrator, så hvori lå problemet?!! Igen var det vanskeligt at finde en løsning på MSDN, så jeg måtte en tur forbi Google. Efter nogen søgning og læsning fandt jeg frem til, at problemet måtte bestå i, at jeg ikke havde ændret versionsnr. og dermed heller ikke givet setup'en en ny "ProductCode". Med disse to ændret løste problemet sig.


  Posted by todobom on 10. november 2008 09:18
  Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed